"Åh va mysigt att vara gravid"

Nej det tycker inte jag! Det är ju jättemysigt att vi ska få en liten bebis, att fixa i rummet, plocka och planera. Men det man ska gå igenom innan är inte alls mysigt. 
Först ska man må illa och vara orolig över att något ska hända. När man gått över vecka 12 tror man att man ska lugna sig lite. Men då är det sex veckor kvar till ett ultraljud. Det är ungefär 4,5 månad man går och väntar på att få se sin krabat och veta om den ens lever över huvud taget. Man ändrar sina vanor helt och blir bara tröttare hela tiden. Träningen gav jag upp tidigt, med mitt låga blodtryck så klarade jag att stå på en crosstrainer ungefär fem minuter innan jag blev yr. Perioden efter ultraljudet är ändå den bästa, magen börjar synas och man vet att det är något där inne. Tröttheten försvinner lite och man kan handla för fulla muggar. Men sen efter vecka 30 börjar allt igen. Tröttheten kommer tillbaka, halsbränna och allt som ligger på golvet struntar man i. Inga kläder passar, skorna är obekväma, sängen är obekväm, svårt att andas och tiden stannar av. Lyckan är att få känna sparkarna flera ggr om dagen. För känns inga sparkar kommer oron tillbaka och man funderar på när man kände något sist.
 
Nu är det 29 dagar kvar och det är jag så glad över. Är ändå väldigt tacksam över att jag haft en lätt graviditet. Lider med dom som kräks, har foglossning från helvete och andra fysiska krämpor. Men hoppas man orkar sig igenom det här en gång till i livet. Men just nu känner jag: aldrig mer! 
 
 
 


Kommentarer
Postat av: Jossan Ahlin

Men så fort du har fått den lille på ditt bröst så kommer allt de jobbiga vara borta😊😁

2014-10-06 @ 13:32:32
Postat av: Malin Eklund

Sen när man är småbarnsförälder så är man så glömsk så då kommer man inte ihåg vad som var jobbigt med graviditeten ;)

2014-10-06 @ 20:29:36
URL: http://mallanaloppan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: